
دههی فجر از 12 تا 22 بهمن ماه است که به نام دههی فجر نامگذاری شده و بهترین اسمی است که از قرآن گرفته شده است. ریشهی نامگذاری این دهه مربوط است به قصه ای که قرآن نقل می کند و به دلیل این فجر و شکافته شدگی، حقایقی از اسلام، قرآن و انقلاب عظیم اسلامی نمایان گشت. نامگذاری روی این دهه بسیار مبارک و بجاست. خاطرات بسیار شیرینی به این دهه تعلق دارد که بهترین و شیرین ترین آنها مربوط به ورود حضرت امام بعد از حدود پانزده سال تبعید و دوری از وطن است؛ در حالی که همهی دلها، شیفتهی دیدار ایشان بود. بعد از پانزده سال امام با حشمت و هیمنه بی سابقهای وارد خاک ایران شدند. دههی فجر - که ابتدایش تشریف فرمایی امام و انتهای آن پیروزی معجزه آسای انقلاب اسلامی بود. همه لحظاتش خاطره انگیز است. بخصوص آن روزهایی که در نهایت فشار و سختیها، یک مرتبه این انفجار نور پدیدار شد.
نامگذاری ایام سالگرد پیروزی انقلاب به "دههی فجر" از ابتکارات امام راحل است که تا ابد ماندگار خواهد بود.انقلاب اسلامى ايران به دليل ماهيت اسلامى كه داشت از همان ابتدا تلاش نمود تا تحولات خود را با آموزههاى قرآنى هماهنگ كند و در اين راستا يكى از مهمترين راهكارها استفاده از فرهنگ لغات دينى مى باشد . به عنوان مثال درانقلاب اسلامى واژگانى همچون جهاد ، مستضعف ، مستكبر ، مجاهد ، يوم الله ، طاغوت ، حكم ، حاكم ، ولى و . . . كه همگى از فرهنگ دينى اخذ شده است مورد استفاده قرار گرفت كه علاوه بر اينكه هر كدام بار معنايى خاصى داشته و كاربردهاى اعتقادى خود را داشت عاملى مهم در معرفى ماهيت انقلاب اسلامى و نيز به صحنه كشاندن مردم بود . لذا يكى از اين واژگان نيز كه در اين فرآيند مورد استفاده قرار گرفت عنوان دههی فجر بود .
به لحاظ لغوى فجر به معنى صبح و سپيده دمان مى باشد كه در قرآن كريم در سوره فجر بدان قسم خورده شده است و در ادامه به شبهاى دهگانه قسم خورده شده است . البته در مورد تفسير شبهاى دهگانه نظرات مختلفى از سوى مفسران ارائه شده است كه در كتب تفسير از جمله تفسير الميزان وجود دارد اما آنچه مسلم است اين است كه هيچ كس اين شب ها را به معناى ده شب پيروزى انقلاب اسلامى ندانسته است تا چنين سوالى پيش آيد بلكه تلاش شده است تا از عنوان مقدسى همچون فجر و شبهاى دهگانه كه در قرآن به آنها قسم خورده شده است براى اشاره به اين ايام استفاده شود بدون اينكه منظور اين باشد كه شبهاى ذكر شده در قرآن همان شبهاى دهه فجر مورد نظر ما باشد تا بدين وسيله اهميت و عظمت اين ده روز كه طليعه اى بر پيروزى مستضعفان بر مستكبرين و حاكميت الهى بود بيش از پيش به جهانيان اعلام گردد .
لذا ناميدن اين ده روز به دههی فجر تنها استفاده از عناوين مقدس براى نشان دادن ماهيت دينى انقلاب اسلامى بود به ويژه كه در قرآن كريم به شبهاى دهگانه قسم ياد مى كند ولى ما از ده روز فجر به عنوان روزهاى مهم و سرنوشت ساز و فجر آفرين ياد مى كنيم .
ناميدن اين ده روز به دههی فجر استفاده از عناوين مقدس براى نشان دادن ماهيت دينى انقلاب اسلامى بود به ويژه كه در قرآن كريم به شبهاى دهگانه قسم ياد مى كند ولى ما از ده روز فجر به عنوان روزهاى مهم و سرنوشت ساز و فجر آفرين ياد مى كنيم .

تاریخ انتشار: 1395/11/10
شکیبا باشید...