
دانشآموزان پایهی پنجم -کلاس پنجم نرگس و نسترن- برای آشنایی با تغییرات شیمیایی و فیزیکی همراه آموزگاران خود خانم باقری و خانم مهرورزان، انواع سالاد را درست کردند.
دانشآموزان با درست کردن سالادهای متفاوت، هم با تغییر فیزیکی (کاهو، خیار، گوجه، هویج) و هم با تغییرات شیمیایی (سیب زمینی پخته، ماکارونی، خیارشور، نخودفرنگی) آشنا شدند و نتایج زیر را به دست آوردند:
مواد مختلف یعنی عنصرها، ترکیبها و مخلوط ها همیشه به یک صورت باقی نمیمانند و ممکن است تغییر کنند و میدانیم که همهی مواد از نظر رنگ، حجم، بو، سختی و نرمی با هم متفاوتاند ولی با وجود این تفاوتها، پارهای از مواد به هم شبیه هستند.
در تغییرات فیزیکی فقط شکل مواد بوسیلهی برش زدن، خرد کردن، له کردن یا رنده کردن تغییر میکند.
در تغییرات شیمیایی بهدلیل تغییر در مولکولها، جنس، رنگ، بو، مزه، خاصیت و.... تغییر میکند.
همچنین دانشآموزان کلاس پنجم یاسمن همراه آموزگار خود، خانم شعبانی، به وسیلهی کاغذ رنگی، نی، چسب و نخ بادبادک درست کردند و متوجه شدند که تغییر اندازه و شکل کاغذ رنگی، نخ و نی یک تغییر فیزیکی محسوب میشود.

تاریخ انتشار: 1397/07/15
شکیبا باشید...