سرخط مهم ترین ها:
1403/02/05 :: 1403/02/05 :: 1403/02/05 :: برپایی میز خدمت به مناسبت گرامیداشت چهلمین سال تاسیس جامعةالزهرا -سلام الله علیها-1403/02/05 :: حضور دانش‌آموزان دبستان دوره‌ی دوم هدی در مسابقات قرآنی ناحیه1403/02/05 :: اردوی بوستان نرگس ویژه‌ی دانش‌آموزان پایه‌ی چهارم به مناسبت هفته‌ی زمین پاک
  

ساخت مدار الکتریکی - کلاس سرو و سپیده

دانش‌آموزان پایه‎ی چهارم -کلاس‌های سرو  و سپیده-  با راهنمایی آموزگاران‌شان، خانم الماس‌پور و خانم وفایی زاده، مدارهای الکتریکی ساده ساختند و با مفهوم و تفاوت مدارهای موازی و متوالی آشنا شدند.

مدار الكتريكی  چيست؟

وقتی لامپ خانه را روشن می‌كنيد با استفاده از كليد برق، الكتريسيته را به داخل لامپ می‌فرستيد و روشنايی ايجاد می‌شود و يا قسمتی از سيم و لامپ را به باتری متصل می‌كنيم، الكتريسيته از باتری به وسيله‌ی سيم جاری می‌شود و پس از روشن كردن لامپ از سيم ديگری به باتری باز می‌گردد و اين خود يك مدار الكتريكی است. دو نوع مدار الکتریکی وجود دارد. مدار الکتریکی موازی و مدار الکتریکی متوالی.

 

مدار الکتریکی متوالی

زمانی که مدار بسته می‌شود، الکتریسیته جریان پیدا می‌کند، در این صورت اگر دو لامپ را به یک باتری وصل کنید، و دو لامپ هم به هم دیگر وصل شوند، لامپ‌ها به صورت متوالی بسته شده اند. در مدار متوالی، جریان بر ابتدا به یک لامپ می رود و سپس به لامپ دیگر عبور می کند. شکل زیر یک مدار متوالی را نشان می‌دهد.

 

مدار الکتریکی موازی

زمانی که بخواهید قطب مثبت و منفی را به هر دو لامپ وصل کنید، هر لامپ جداگانه به دو سر باتری وصل می شود و نور کم تری به چشم می خورد. به این ترتیب جریان برق هم زمان به هر دو لامپ وارد می ود، در این صورت لامپ ها به صورت موازی بسته شده اند. شکل زیر یک مدار موازی را نشان می دهد.

 

آدرس کانال مجتمع آموزشی تربیتی هدی

 


تاریخ انتشار: 1400/09/14


شکیبا باشید...